vrijdag 16 november 2012

Dode dieren (1)

Jasper vroeg aan 'boswachter' Rob: "Waar kan je dode dieren vinden"? Ik mailde hem terug: "Onder andere in het bos. Maar je weet van te voren nooit of je wat vindt en waar je wat vindt. Ik weet natuurlijk wel plaatsen waar je vaak dode dieren kunt vinden. Langs de spoorbaan, of langs de snelweg. Maar daar moet je natuurlijk niet gaan zoeken, veel te gevaarlijk. Je mag er trouwens niet eens komen".

Soms vind ik wekenlang niks. En dan opeens een dode meeuw en een dode mol en vleugels met veren van een vrouwtjesfazant. Ik heb er foto's van gemaakt.

Die dode meeuw zat verstrikt in een struik. Wat een raar gezicht is dat. Meeuwen horen toch in de lucht, of ze zwemmen in het water. O ja, ze zitten ook wel eens aan de kant. Of ze staan te trappelen in het gras. Niet omdat ze ongeduldig zijn, maar de wormen in de grond komen dan naar boven. En meeuwen vinden die lekker! Maar hoe zou het nou komen dat die meeuw in de struiken vastzit. Wat denk jij? Geef je reactie hieronder of stuurboswachter Rob een mailtje.

Waarom die mol langs het pad lag, weet ik niet. Ik heb hem op een paaltje gelegd voor de foto. Ook de vleugels van de fazant legde ik apart.

Kom niet met blote handen aan dode beesten. Je weet niet waarom ze dood zijn gegaan. En als je botjes of schedeltjes wilt verzamelen, was dan eerst goed je handen met water en zeep voordat je chips of koek of brood gaat eten.
1 opmerking:

  1. Als je de schedel of botten van een dood dier wil houden, begraaf het dier dan. Markeer de plek met een stok of een steen en graaf het een paar maanden later op. Je zult zien dat het vlees dan verteerd is of opgegeten door bodemdiertjes en er kale botten overblijven. Veren blijven vaak ook best wel goed. Ik maak er dan een BeestjesBox van: zo heb ik een doos met een schedel, kaken en haar van een das. Op het deksel heb ik mooie plaatjes van dassen geplakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats een reactie!