maandag 12 november 2012

Stoere hutten in het bos

Toen ik pasgeleden op een regenachtige dag door het bos liep, ver weg van de paden, zag ik opeens een stoere boshut, gemaakt van allemaal takken. Waterdicht is hij niet. Maar het is wel heel gaaf om daar binnen te zitten en te kijken en te luisteren naar de vogels en andere dieren die misschien langskomen. Zouden ze eigenlijk schrikken van zo'n hut? Of van mij?


Ik heb in een ander bos nog een hut gevonden. Dat leek wel een huis! Wie het gebouwd heeft, weet ik niet, maar het is vast wel veel werk geweest. Toen ik er op een woensdag terugkwam, stond er een brandweerauto op het bospad en uit het bos kwam allemaal rook. O jee, de boshut zou toch niet in brand staan?? De brandweermannen wisten niet hoe ze bij de rook moesten komen en ze wisten ook niet dat er een hut was. Ik ben ze voorgegaan, dwars door het bos. 

De brandweermannen blusten de brand, maar van de hut was niets meer over. Wat jammer! Iemand moet die mooie, stoere hut in de fik gestoken hebben, want hij brandt niet uit zichzelf. Gelukkig heb ik nog twee foto's toen die hut nog heel was.De nieuwste hut die ik ontdekte heb, is ook heel gaaf. Ik moest nog verder het bos in en het was daar erg nat, dus mijn schoenen stonden vol water, mijn sokken waren ook kletsnat en de onderkant van mijn broek ook. Maar ik heb wel deze mooie foto kunnen maken. Deze hut staat in hetzelfde bos als de hut die afgebrand is, maar wel op een andere plek. Nu maar hopen dat deze hut ook niet in de fik wordt gestoken. 

Heb jij wel eens een hut in het bos gezien, of zelf gemaakt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats een reactie!