woensdag 3 juli 2013

Ook roofvogels moeten eten

Als je over vogels praat, denk je misschien alleen aan lieve tuinvogels, zoals Merels, Musjes en Meesjes. Die eten van alles, en dus ook beestjes. Meesjes bijvoorbeeld geven hun jonkies rupsjes. En Merels pikken wormen uit de grond en maken ze met hun snavel klein. Brrr.

Bij grotere vogels, zoals roofvogels, gaat het ook zo. Om te kunnen blijven leven, moet je eten. Vaak moet daar dan een ander beest voor doodgemaakt worden. Eten en gegeten worden, zo gaat dat in de natuur. Roofvogels, zoals Buizerds, eten bijvoorbeeld graag muizen en mollen.

Boswachter Rob heeft een nest ontdekt met jonge Buizerds. Volgens hem zijn het er in ieder geval twee, maar hij kan het niet zo goed zien, want het nest zit halverwege een boom, dus vanaf de grond zie je alleen de onderkant en de zijkant. Rob heeft de jonge Buizerds Buzzy 1 en Buzzy 2 genoemd. Gisteren kon hij ze heel mooi fotograferen, kijk maar.


Buzzy 1 is de jongste, je ziet hoe veel donsveren hij nog heeft. Rob denkt dat Buzzy 1 nu ongeveer twee weken oud is. Rechts zie je Buzzy 2, die heeft al veel meer veren en die zijn ook van dezelfde kleur als van zijn vader en moeder. Buzzy 2 is ongeveer een maand oud.

Dan is er ook nog Buzzy 3. Vanmiddag zag boswachter Rob hoe hij probeerde om een dode mol op te eten. Dit zie je niet vaak in de natuur, dus het is best een bijzonder filmpje. Vind je het mooi? Of eng? Of vies? Rob is benieuwd naar jouw reactie. Hier kan je het filmpje bekijken: bit.ly/17IY0zs

De Buizerds zijn inmiddels groot en uitgevlogen. Zouden ze volgend jaar terugkomen naar hun nest? 

1 opmerking:

  1. Dit ziet er geweldig mooi uit! Prachtig om zo een foto uit te printen en op te hangen. Dat geeft een echt hele nieuwe, mooie sfeer thuis! Ook een goed verhaal. Erg leuk om dit zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats een reactie!