zondag 9 april 2017

Van alles over bomen en bos

Boswachter Rob is dol op bomen en bos. "Logisch", zal je zeggen, "dat moet toch ook, als je boswachter bent"? Nee hoor. Bovendien is er niet zo veel bos in ons land. Er zijn ook veel weilanden, duinen, polders enzovoort. Juist omdat we niet zo veel bossen hebben, moet je er zuinig op zijn. 

Ook op bomen in de stad moet je zuinig zijn. Die zorgen dat het stof uit de lucht wordt gefilterd, dat het er koel wordt op warme dagen, dat vogels er in kunnen broeden, dat insecten er op bezoek komen, enz. Er worden volgens boswachter Rob in ons land veel te veel bomen gekapt. Daar kan hij erg boos om worden.

"Ik vind het een beetje dom om bomen te kappen als je andere dingen kunt verzinnen, zodat ze kunnen blijven leven", zegt Rob. "Toch gebeurt het nog vaak. Veel volwassenen denken misschien dat bomen dingen zijn. Zet de zaag er maar in, hoppa, weg boom. Hoe dom kun je zijn"?

Wat weten mensen eigenlijk over bomen? En jij? En jouw vader/moeder? Kijk hier maar eens: 171 video's over bomen.

Als je bomen zegt, denk je vaak ook aan bos. Hier zijn 303 video's over bos. http://bit.ly/2bZBJ85 Maar dan nòòit meer zeggen dat je niks over bos weet te vertellen!  

Mijn Grote Dank aan www.schooltv.nl Je kunt ze volgen via www.twitter.com/@schooltv

Kies maar uit welke video je het gaafste vindt. En stuur de links ook naar je school, je vriendjes, je club. Laat iedereen maar weten dat bomen geen dingen zijn, maar dat ze leven. Supergaaf!! Hieronder: wat een mooie bomen in de stad! Daaronder: was dit nou ècht, ècht, ècht nodig???

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats een reactie!